Kavel doetinchem

Hoe je de juiste keuzes maakt voor jouw kantoorrenovatie

Kantoorrenovatie is niet iets dat je één-twee-drie besluit te doen. Daar moet je een goede reden voor hebben. Duurzame kantoorrenovatie is gelukkig een stuk eenvoudiger dan je misschien verwacht. Uiteraard vraagt een renovatie of grootschalige verbouwing om een ijzersterke planning. Toch zijn er talloze voordelen verbonden aan renovatie. Zo kun je voor een verouderd bedrijfspand minder huur vragen dan voor een nieuw pand. Bekijk in het huurcontract wie er precies voor de kantoorrenovatie verantwoordelijk is (dit hoort in het huurcontract te staan). Het loont om je kantoren geschikt te maken voor tech bedrijven. Deze sector groeit nog altijd snel. Bovendien krijgen ze goed betaald en hongerig naar een prettige werkruimte. Benieuwd hoe jij voldoet aan de vereisten van moderne bedrijven voor je kantoorruimte? Bundel dan je krachten met Draaisma – dé nummer één aannemer in Apeldoorn.

Kantoorrenovatie? Dat doe je zo
Schakel een betrouwbare en ervaren partij in voor het renoveren/inrichten van je kantoren. Moderne bedrijven zijn op zoek naar kantoren die aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen voldoen. Nieuw meubilair en een nieuw laagje verf zijn niet afdoende. Je hebt een goed doordacht ontwerp nodig. Ruimtes dienen multifunctioneel te zijn. De beste elektronica dient erin te passen. Er moet sprake zijn van overlap tussen werk- en privéactiviteiten. Ruimtes moeten optimaal functioneel zijn. Bovendien moeten de ruimtes mogelijkheid bieden om onderlinge samenwerking te vergroten en het buitenleven binnen te halen (ruimte voor natuur). Het is belangrijk dat de infrastructuur en het ontwerp milieuvriendelijk zijn.

Op technisch vlak in orde
Bij kantoorrenovatie moet je ook goed rekening met technische hoogstandjes houden. Een modern bedrijf maakt van geavanceerde gadgets en hardware gebruik. Biedt jouw kantoor ruimte om die in onder te brengen? Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van internet? Steeds meer apparaten zijn high tech en ‘slim’: ze worden bijvoorbeeld spraak gestuurd. Een kantoor wordt hierdoor gebruiksvriendelijker voor zowel bezoekers als medewerkers zelfs. Ook belangrijk: zorg dat er bespaard kan worden op verlichting en verwarming. Dit doe je met behulp van efficiënte en zuinige installaties, evenals de beste klimaatbeheersystemen.

Vertrouw op professionals
Onthoud: je hoeft niet alles zelf te doen. Je kunt vertrouwen op een team van professionals om voor jou het juiste ontwerp samen te stellen. Kies binnen je team voor een architect, maar ook iemand die het technische en onderhoud gedeelte voor zijn of haar rekening neemt. Verder heb je mensen nodig voor op je verkoop- en of marketingafdeling. Begin met een concept. Hou in eerste instantie nog geen rekening met budget. Vorm een eerste indruk en bekijk later wat je kunt doen om binnen je budget aan al je vormgevingseisen te voldoen.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *