De uitdagingen van het werken met een virtuele assistent

Kies je ervoor om een gedeelte van het werk te laten uitbesteden, dan is het wel zo fijn om dit efficiënt aan te pakken. Zo kun je makkelijk groei bereiken. Het uit laten besteden van werk kun je door een virtual assistent laten doen en dit zijn een aantal handig tips om rekening mee te houden.

 

Elkaar regelmatig elkaar bijpraten

Praat elkaar regelmatig bij door middel van bijvoorbeeld een Skype overleg. Je kunt klanten ook vragen naar een wekelijkse planning. Dit zijn twee mogelijkheden om up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen en welke werkzaamheden er nog gedaan moeten worden. Heb je minder taken uitbesteed aan je virtual assistent dan kun je minder contact hebben. Heb je een aantal uren aan werk uitbesteed, dan is het slim om regelmatig in te checken.

 

Een overzichtelijk takensysteem gebruiken

Er zijn tegenwoordig verschillende tools om taken bij te houden, documenten uit te wisselen of het opslaan van gegevens. Je kunt het mailverkeer met online tools verminderen en je kunt een stuk sneller schakelen. Zo weet je precies wie wat doet. Het belangrijkste aan dit soort online tools is dat jij en de virtual assistent het overzicht hebben en dat alle taken snel afgehandeld kunnen worden. Een mooi voorbeeld van een overzichtelijk takensysteem is Asana.

 

Feedback geven en eerlijk zijn

Feedback, of kritiek, kan vervelend zijn. Het grootste gedeelte van het werk is goed, maar een klein gedeelte niet. Op dat kleine gedeelte dat niet goed is wordt op gelet. Feedback hoort erbij en je kunt er dankbaar voor zijn dat klanten dit geven. Je wilt natuurlijk vaak horen dat je het goed doet, maar ook ontvangen van kritiek hoort erbij. Een goede virtual assistent bedankt voor de feedback en gaat werken aan de verbeterpunten.

 

Durf los te laten en heb vertrouwen

Hoe meer vertrouwen je geeft aan je virtual assistent, hoe meer hij of zij kan betekenen. Je moet een virtual assistent de kans geven om de manier van werken te leren kennen, kennis te maken en de kans om te leren. Is dit gedaan dan kan je loslaten. Overigens betekent loslaten niet dat je geen grip meer op je zaken hebt. Met bovenstaande tips is het heel makkelijk om taken los te laten en te delen met je virtual assistent. Heb je geen vertrouwen en kan je niet goed loslaten, dan moet je jezelf afvragen of het werk bij de juiste persoon ligt.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *