Front-end-developer

De belangrijkste trends in front-end ontwikkeling in Nederland

Hoe bekend ben jij met de term “front-end”. Front-end verwijst naar digitale producten, websites om precies te zijn. Front-end heeft alles te maken met hoe een website eruit ziet, hoe deze wordt ervaren door een bezoeker of klant. Je zou de front-end kunnen vergelijken met de gevel van een oud pand of de etalage van een winkel: deze geven een eerste indruk. De eerste indruk is bepalend, zeggen ze. Dat is zeker zo op het internet, waar surfers zoveel informatie op zich afgevuurd krijgen, dat je echt moet opvallen, wil je de aandacht grijpen en vasthouden. Maar ja, een front-end vormgeven is zo makkelijk nog niet, zeker niet als je hier niet of nauwelijks verstand van hebt. Opvallen is met eigen werk bijna onmogelijk met de moordende concurrentie. De oplossing? Kies voor een professionele Front end developer inschakelen.

Schakel een front-end developer in

Als je een front-end developer wilt inschakelen, dien je dat bij een professionele en vertrouwde partij te doen – één die niet alleen verstand heeft van zaken op technisch vlak, maar die ook op de hoogte is van de laagste trends en weet waar de markt behoefte aan heeft. Het gaat natuurlijk niet alleen om het voldoen aan de behoeften van nu, maar ook die van over tien-twintig jaar. Een professioneel team van front-end developers zorgt voor de slimste technische oplossingen en vertalen deze naar een makkelijk te hanteren front-end. Je hoeft geen verstand te hebben van digitale processen om optimaal van het resultaat te genieten. In een handomdraai wordt de vertaalslag van webdesigner naar technisch ontwerp gemaakt.

Ontwikkelingen op front-end gebied

In de front-end industrie wisselen de trends elkaar in rap tempo af. De beveiliging tegen hacks en cyberaanvallen wordt steeds beter. Website en apps worden steeds makkelijker te navigeren. Daar komt bij dat websites real-time geprogrammeerd kunnen worden, zonder het verlies van status. JavaScript was al erg populair bij front-end developers, maar wordt alleen nog maar populairder: wereldwijd is dit de meest gebruikte programmeertaal. Steeds meer websites maken gebruik van chatbots: Artificiële Intelligentie die antwoord geeft op jouw vragen en je helpt te vinden waarnaar je op zoek bent. Ook de overgang van website naar app en mobiele website wordt steeds belangrijk – steeds meer vindt via onze telefoon plaats.

Trends om in de gaten te houden

De nieuwste trend is het ontwerp van zogenaamde “Single-page” websites. Dit zijn websites die uit slechts één pagina bestaan. Deze zijn supersnel en goedkoop om te ontwikkelen. Daar komt bij dat je er gemakkelijk je weg op vindt. De simpelste oplossing is vaak de beste: maak het niet moeilijker dan nodig is. Tip: wijs bezoekers de weg met een handige animatie.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *