Kavel doetinchem

De voordelen van wonen op een kavel in Doetinchem

De huizenmarkt kan nog steeds aardig overspannen genoemd worden. Er zijn weinig borreltjes waar dit onderwerp niet ter sprake komt. Meestal zijn dit soort verhalen in de vorm van bieden en overboden worden. Of het gaat om een enveloppenrace. Maar de echte kenners leveren een andere strijd voor hun droomhuis, namelijk tegen de natuurelementen. Veel mensen kamperen maanden op een bouwgrond om uiteindelijk een stuk kavel te krijgen. Een paar maanden in een caravan op het zand wonen, je moet ervan houden. Het kan ook anders. Interesse in een kavel Doetinchem?

 

Wat wil je gaan bouwen op je kavel?

Heb je eenmaal bepaald waar je precies wilt gaan wonen, dan kun je gaan dromen hoe je droomhuis er precies moet komen uit te zien. Ga je voor een ligbad met pootjes of heb je altijd al gedroomd van een prachtige tuin op het zuiden? Of wil je een terrasje in de schaduw? Wat te denken van een mancave voor de mannen? Met het zelf bouwen op een kavel is het allemaal mogelijk. Je kunt je stoutste woondromen waarmaken met bouwen op een stuk kavel.

 

Check de randvoorwaarden voordat je gaat bouwen
Kijk ook goed naar de randvoorwaarden als je besluit te gaan wonen op een stuk kavel bouwgrond. Gelden er beperkingen, dan vind je dit in het koopcontract van het grond of in de voorwaarden van uitgifte. Ook van belang is dat je veel informatie verzamelt over het verkrijgen van een bouwvergunning. Een bouwvergunning aanvragen doe je bij de gemeente. In sommige gevallen is er een strakke beeldkwaliteitsplan opgesteld en zul je daardoor veel minder vrijheid hebben in de keuze van bouwen.

 

Hoe een kavel te kopen?

Heb je eenmaal een mooi stukje kavel op het oog waar je je nieuwe woning wilt gaan bouwen? Dan kun je je slag slaan en tot koop overgaan. Vaak bij een kavel bemachtigen is het mogelijk om een optie te nemen. Wie het eerst komt, wie het eerste het kavel krijgt. Heb je een optie van het kavel dan kan het verkoopgesprek beginnen met de aanbieder van het kavel. Na het gesprek met de aanbieder kun je gaan tekenen voor het kavel. Je bent pas officieel een grondbezitter als de bouwplannen concreet zijn en je een bouwvergunning in je bezit hebt. In de tussentijd kan de hypotheekadviseur een hypotheek aanvraag indienen bij de hypotheekverstrekker. Vervolgens heb je een bouwtekening nodig voor je nieuwe huis. Is de bouwtekening geregeld, dan kun je verschillende offertes aanvragen bij verschillende aannemers en beginnen met bouwen.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *